Известие

Collapse
No announcement yet.

Прегряване боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Добре, това значи ли, че термостатът и водната помпа са ок? Първият датчик ще го видя, а къде е термостатът? На реното ми беше лесно, отвих си го и си го смених сам Значи си работи на 100 градуса, а трябва да е към 90 този боксер?
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996

Comment

трябва да е на 90,пожелавам ти успех със смяната на термостата-нужен ти е,ще видиш доста зор....неприятна работа е,но дано се оправи след смяната
      Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
      Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
      Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
      Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
      Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:47.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov
          Ако е от термостатът би трябвало и на извънградско да прегрява.Отделно - обикновенно заклинва на полужение "отворен" и тогава "няма загряване" колата .Ако сте решили да го сменяте - добре - няма лошо,той е заедно с конзолката която го държи - онова алуминиево изчадие от което излиза гуменото съединение влизащо в радиаторът(горе).Проблемът при смяната е че са много съединенията и при мен бяха залепнали.Аз предпочетох да сваля алтернаторът за да имам поле за изява .Трудно се свалят и скобите ако са оригиналните - става с прерязване на мястото където са "щипнати" - опитайте със здрава отверка. Конзолката се държи само на един болт - там е лесно.Нов термостат е околу 30-тина лв - не помня точно.
          Във вашият случай аз бих заложил на датчикът включващ вентилаторът.
          И аз така знам за термостатът... остават варианти - водната помпа да не върти достатъчно (щото и като слагах газта и превръзвахме сложно и в единия вариянт не минаваше достатъчно вода) или да, датчици. Обмислям посещение на клубния

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:47.

Comment

Ами да точно това с газта и парното беше и при мен ама точно с тройник си го и оправихме, сега има парно, не мръзне изпарителя. Добре, да кажем, че и помпата и термостатът са ОК, остават датчиците. А преди сервиза мисля да взема един дигитален термометър да ги видим тея 100 градусеа колко са 100

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:46.

Comment

Нормалната работна температура на боксьора пичове е 80 градуса.Термостатът трябва да отваря на 82-84, а перката да се включва на 86-88 градуса. Поне моята е така и така ми пише в книжката на колата. И все пак успех с търсенето, но си виж помпата.
                  Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
                  Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
                  Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

Определено е нещо с датчици/прибори... Сега прибрах, надолу по цариградско твърдо 80 градуса, после серия от светофари, спирам пред нас - 100 градуса заковани, дига малко, пускат се перките - за няма и 20 секунди, пада на 100 и си седи там.... а тея перки трябва да въртят....

Comment

А на бас,че е водната помпа Същото беше и при мен.
                      http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... ht=#135561
                      sigpic33201
                      930 Quattroporte

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:45.

Comment

Надолу по Цариградско с 80 почти не се товари мотора. На светофарите тръгни-спри си показва номерата . А при мен вентилатора работеше нормално само на място при ниски обороти. Когато водата си циркулира в системата и минава през редиатора. Датчика нали е там Подкараш ли я обаче не вкключва.
                          sigpic33201
                          930 Quattroporte

Comment

Значи като гледам е абсолютно обратното с Бай Джедай - на мен на място(или в задръстване) ми прегрява и става 100-110 градуса, докато като се движа, дори и бавно (минава въздух в радиатора) и пада на 80...НЕ прегрява при повече обороти, прегрява на място и то май точно щото перките се включват на 110 да кажем и спират на 100 ( и тва за няма половин минута).
                            Още повече ВСИЧКИ шибани маркучи и маркучета са врели, както и радиатора - значи вода циркулира навсякъде...
                            Да не би верно да е помпата, ама при мене да е обратното - да зацепва пущината при обороти на ръчка, а да не зацепва достатъчно на място.... все едно да не се получава добра циркулация (както шабаното рено се беше затлачило с кал и ръжда). В случая антифризчето е синичко и чистичко

Comment

останаха възможностите:
                              1мръсен кален радиатор
                              2датчик перка/перки
                              3помпа
                              НО:
                              Първо не мисля, че е нормално да вдига до 110 - значи помпа и второ, перката трябва врътне по-рано, значи и датчик.... и ако добавим и 3., може всичко накуп да се окаже

Comment

недей да гадаеш повече , купи си датчкика , термостат и помпата и ги сменяй малко или много всичките тия части за пътници при тебе

Comment

Working...
                                X